Forside


Psykologisk behandling af børn og unge med angst, OCD og fobier ved autoriseret psykolog fra børne- og ungdomspsykiatrien

Jeg tager desværre ikke klienter ind

Angst er en uundgåelig del af børn og unges liv. I løbet af opvæksten møder de forskellige former for angst. Små børn er bange for at blive adskilte fra deres forældre. En relevant angst der forsvinder, når børnene bliver ældre. Og sådan er skæbnen for flere typer angst.

Der er imidlertid børn og unge, hvor angsten ikke bare forsvinder med alderen. De udvikler angstlidelser. Angsten forstyrrer deres dagligdag. Den udfordrer venskaberne, spænder ben for deres personlige udvikling og går i vejen for indlæring af skolefærdigheder, når den forhindrer børnene i at mødes med vennerne, komme i skole eller bare tage for sig af livets mange spændende udfordringer. Og når angsten først slår rod, er det ofte umuligt for barnet at ryste den af sig igen. Sandsynligheden for, at angsten bider sig fast og følger barnet op i ungdoms- og voksenlivet, er stor.

Denne hjemmeside henvender sig til forældre og voksne med kontakt til børn og unge, der lider af angst i en grad, så de forhindres i at tage for sig af de mange muligheder, livet byder på. Med angsten som passager er der risiko for, at børnenes potentialer forbliver uberørte og muligheder går tabt.

Kig dig omkring og få indblik i de forskellige angsttyper og behandlingen af dem eller se nærmere på de gode råd. Du kan også bestille et selvhjælpshæfte fyldt med værktøjer til både dig og barnet.

Der er ingen grund til at acceptere angstens begrænsninger på børnenes og de unges liv. Jo hurtigere behandlingen kommer i gang, desto lettere er angsten at overvinde. Og de fleste børn og unge kan heldigvis hjælpes godt på vej og slippe for angsten.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog