Forside

Psykologisk behandling af børn og unge med angst, OCD og fobier ved autoriseret psykolog fra børne- og ungdomspsykiatrien


Ny OCD-guide til børn, unge og deres forældre og andre voksne med interesse for feltet. Læs mere her. 

Lider dit barn af perfektionisme, er der også mulighed for at bliver klogere på dette felt med bogen “Når det aldrig er godt nok”. Læs mere her. 

Forside - hvorfor kan jeg ikke bare lade være

Aldrig godt nok

 

 

 

 

 

 


JEG TAGER DESVÆRRE IKKE KLIENTER IND


Angst er en uundgåelig del af børn og unges liv. I løbet af opvæksten møder de forskellige former for angst. Små børn er bange for at blive adskilt fra deres forældre. Det er en relevant angst, der forsvinder, når børnene bliver ældre. Og sådan er skæbnen for flere typer af angst.

Der er imidlertid børn og unge, hvor angsten ikke bare forsvinder med alderen. De udvikler angstlidelser. Angsten forstyrrer deres dagligdag. Den udfordrer venskaberne, spænder ben for deres personlige udvikling og går i vejen for indlæring af skolefærdigheder, når den forhindrer børnene i at mødes med vennerne, komme i skole eller bare tage for sig af livets mange spændende udfordringer. Og når angsten slår rod, er det ofte umuligt for barnet at ryste den af sig igen. Sandsynligheden for, at angsten bider sig fast og følger med op i ungdoms- og voksenlivet, er stor.

Denne hjemmeside henvender sig til forældre og voksne med kontakt til børn og unge, der lider af angst i en grad, så de forhindres i at tage for sig af de mange retter, livet byder på. Med angsten som passager er der risiko for, at børnenes potentialer forbliver uberørte og udviklingsmuligheder går tabt.

Kig dig omkring og få indblik i de forskellige angsttyper og behandlingen af dem eller se nærmere på de gode råd. Du kan også bestille et selvhjælpshæfte fyldt med værktøjer til både dig og barnet.

Hjemmesiden præsenterer også egne bøger om perfektionisme og OCD hos børn og unge. Det er forlaget Frydenlund, der står for udgivelserne.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog