Jeg tager desværre ikke klienter ind

Psykologisk behandling af børn og unge med angst, OCD og fobier ved autoriseret psykolog fra børne- og ungdomspsykiatrien


Angst er en uundgåelig del af børn og unges liv. I løbet af opvæksten møder de forskellige former for angst. Små børn er bange for at blive skilt fra deres forældre. Det er en angst, der forsvinder, når børnene bliver ældre. Og sådan er skæbnen for flere typer angst – som dug for solen forsvinder de af sig selv med tiden.

Hos nogle børn og unge fordufter angsten ikke bare med alderen. De udvikler angstlidelser. Angsten forstyrrer deres dagligdag. Den udfordrer venskaberne, spænder ben for deres personlige udvikling og går i vejen for indlæring af skolefærdigheder, når den forhindrer børnene i at mødes med vennerne, komme i skole eller kaste sig nysgerrigt over livets farverige palet af muligheder. Og når angsten først har slået rod, er det umuligt for børnene at ryste den af sig igen. Derfor er der stor sandsynlighed for, at angsten bider sig fast og følger med op i ungdoms- og voksenlivet.

Hjemmesiden henvender sig til forældre og voksne med kontakt til børn og unge, der lider af angst i en grad, så de ikke tør kaste sig ud i de mange spændende aktiviteter, livet byder på. Og med angsten som passager er der risiko for, at børnenes potentialer forbliver uberørte og muligheder går tabt.

Kig dig omkring og få indblik i de forskellige typer angst og behandlingen af dem. Eller se nærmere på de gode råd og blogsene, der behandler emner om børn og unge med angst. Du kan også bestille et selvhjælpshæfte med værktøjer til dig og barnet eller læse mere om mine bøger under udgivelser. Bøgerne handler om perfektionisme, OCD, separationsangst og socialfobi, og de er skrevet til børnene selv. God fornøjelse.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog