NYHED – glæd dig til to spændende bøger om fobier og helbredsangst hos børn og unge

”Børn og unge kan havne i kløerne på over 500 forskellige fobier. Lige fra den velkendte væmmelse ved edderkopper til den mere pudsige af slagsen – frygten for lange ord. Hvad gør vi voksne, når fobierne ødelægger børnenes liv? Bogen afslører fobiernes beskidte kneb og guider børnene ud af fobifælden. Tre børn viser, hvordan særlige spørgsmål, udforskende eksperimenter og eksponering hjalp dem ud af fobihelvedet”.

Noget i den retning kommer det til at lyde om min nye fobibog, når Forlaget Frydenlund i nær fremtid udsender deres dugfriske katalog.

Manuskriptet er afleveret og redigeret for lææænge siden og nu knokler så gode kræfter på at tegne tegninger, lave grafiske illustrationer, læse korrektur og gøre hele herligheden indbydende for store som små som en lækker lagekagebuffet. Hvis alt går vel, udkommer bogen i løbet af foråret, og titlen bliver “Hunde, kryb og små lukkede rum – og andre fobier hos børn og unge”.

Bogen om enkeltfobier får følgeskab af en mindst lige så bogkulinarisk appetitlig sag om helbredsangst hos børn og unge. Om denne bog – der får titlen “Alt for bange for sygdom – helbredsangst hos børn og unge” – kommer der til at stå noget i retning af følgende i kataloget:

”Ingen af os ønsker at blive alvorligt syge. Heldigvis er det ikke noget, vi går og tænker over dagligt. Og så alligevel. Børn og unge med helbredsangst frygter sygdomme så meget, at det spænder ben for deres liv. Små uskyldige prikker bliver til dødsensfarlig kræft, og en ukendt knurren i maven ender som uhelbredelig AIDS. Med hjælp fra to angste børn i bogen, bliver de unge mennesker guidet ud af helbredsangstens ubarmhjertige greb”.

Begge bøger bygger på mine tidligere hæfter om enkeltfobier og helbredsangst. Har du allerede hæfterne, kan du alligevel godt glæde dig til bøgerne, som har været igennem kærlige professionelle hænder, ligesom jeg selv har brugt en del tid på at revidere indholdet og gøre det mere tidssvarende. Det synes jeg egentlig, er lykkedes rigtig godt. Bare vent og se…😊

Læs mere i Frydenlunds nye katalog, hvor du også kan læse om andre spændende udgivelser.

Forrige indlœgNœste indlœg