Body Dysmorphic Disorder

Unge, der er ekstremt optaget og utilfredse med dele af deres udseende, ender let i armene på angst og depression. Få et gratis hæfte om Body Dysmorphic Disorder her

I mit arbejde som psykolog møder jeg unge, der er både overoptaget og ekstremt utilfredse med deres udseende. Amerikanske læger og psykologer kalder problemet Body Dysmorphic Disorder – eller bare BDD. Du kan læse mere om BDD her på hjemmesiden.

Behandlingsmulighederne er gode. Kognitiv adfærdsterapi har for længst vist sig egnet til behandling af BDD. En lille norsk undersøgelse har demonstreret, at metakognitiv terapi også sagtens kan være med i kampen om at behandle BDD med effektive midler.

Der findes en del litteratur på engelsk om BDD, men i Danmark glimrer bøger om BDD ved deres fravær. Derfor har jeg skrevet dette hæfte, der henvender sig til unge med BDD. Voksne kan også sagtens være med, når det gælder om at bliver klogere på BDD ved hjælp af hæftet – hvad enten de selv har BDD eller bare er nysgerrige.

Hæftet består af to dele – en introducerende del, der med tre cases fortæller højt og bredt om BDD. Anden del viser en vej ud af BDDen med hjælp fra metakognitiv terapi. Lad mig for en god ordens skyld lige understrege – det er ikke selvhjælpshæfte. Jeg kalder det et inspirationshæfte.

Hæftet kan du downloade gratis her.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har ris og ros til hæftet. Du kan skrive til mig på psykologpraksis@yahoo.com

Medlem af Dansk Psykolog Forening