Blog


STYRK SELVVÆRDET – og slip helskindet gennem skolen og gymnasiet

Selvværd er vigtig for unges trivsel. Det er heldigvis ikke en evne, de bare er født med – selvværdet kan udvikles, så det bliver en trofast ven i livet

NYHED - Lettere at slå sig oven i hovedet end at klappe sig selv på skulderen? Så skulle dit barn prøve at træne sin mentale styrke

At træne sin mentale styrke er en hjælp, når store udfordringer indenfor sport, kunst og uddannelse er på spil. Men også hverdagskrav kræver mental styrke

NYHED – gratis hæfte til unge, der er ekstremt utilfredse med udseendet – Body Dysmorphic Disorder

Unge, der er ekstremt optaget og utilfredse med dele af deres udseende, ender let i armene på angst og depression. Få et gratis hæfte om Body Dysmorphic Disorder her

En lille appetitvækker - sådan slipper Magnus af med perfektionismen

Perfektionisme er en utaknemlig plageånd, der efterlader børn og unge med angst og tristhed. Kognitiv adfærdsterapi tilbyder en vej ud af perfektionismen.

Undgå at barnets angst kvæler dig – og resten af familien

Tilpasset adfærd hos forældre og søskende er normalt, når et barn rammes af angst eller OCD. Det kan være voldsomt, når angsten slår ned i familien.

Giv OCDen tørre tæsk med metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi har vist lovende resultater ved behandlingen af OCD. Vejen går via adfærdseksperimenter og sokratisk dialog på metakognitivt niveau.

NYHED – gratis metakognitivt hæfte til overbekymrede og angste teenagere

Se hvordan opmærksomhedstræning, detached mindfulness, tigerøvelsen, og associationsøvelsen i metakognitiv terapi hjælper teenagere og unge af med angst.

NYHED – gratis metakognitivt hæfte til teenagere med depression

Se hvordan opmærksomhedstræning, detached mindfulness, tigerøvelsen, og associationsøvelsen i metakognitiv terapi hjælper teenagere og unge af med depression.

Hvordan slipper angste børn ud af depression med metakognitiv terapi?

Metakognitive overbevisninger og grublerier er nogle af skurkene, når angste børn er deprimeret. Heltene er detached mindfulness og opmærksomhedstræning.

7-9-13 og banke under bordet – magisk tænkning er ikke kun for børn med OCD

Metakognitive overbevisninger skaber magiske tanker hos børn og voksne. En lille øvelse viser, hvor meget de metakognitive overbevisninger betyder for os.

Medlem af Dansk Psykolog Forening