Alt for bange for sygdom

Med kognitiv adfærdsterapi viser bogen børn og unge, der frygter sygdomme i overdrevet grad, hvordan de slipper af med helbredsangsten. En del værktøjer.


Børn og unge med helbredsangst frygter sygdomme så meget, at det spænder ben for både deres venskaber, fritidsliv og de lærerige stunder i skolen.

I bogen følger vi Søs og Adam i deres kamp mod angsten. Børnene kaster sig ud i eksperimenter, der afslører angstens løgne, og de udfordrer angsttankerne med udforskende spørgsmål. Bogen guider børnene ud af angstens greb, og gradvist lærer de at lade angsten være og fokusere på de gode ting i livet.

Bogen er skrevet til børn og unge mellem 7 og 14 år. Ved at læse bogen sammen bliver både børn og voksne klogere på, hvad helbredsangst er, og gennem bogens øvelser lærer I at minimere angsten trin for trin.

Køb her

Bogen som selvhjælpsbog til børn og unge udmærker sig ved, at forfatteren skriver direkte til barnet/den unge i et nærværende lettilgængeligt sprog. Da det er en bog skrevet til denne aldersgruppe, er det også en fordel, at den er let læselig og med mange illustrationer. Bogen bør også roses for de gode metaforer og praktiske eksempler, som gør det lettere for de lidt mindre børn at koble sig på.

- P – Psykologernes Fagmagasin

Jeg vil bruge dele af bogen i min praksis “Psykoanalytisk terapi”, når det handler om fobier med undgåelse eller overoptagethed som psykologisk forsvar. I særlige tilfælde vil jeg have bogen liggende fremme som inspiration til forældre.

- Eva Rowley, aut. psykolog, spec. i børne- og ungepsykologi og psykoanalytisk psykoterapeut

Det er to [Alt for bange for sygdom & Hunde, kryb og små lukkede rum] virkelige gode selvhjælpsbøger, skrevet i et meget positivt sprog og direkte henvendt til børnene. Øvelserne er lette at give sig i kast med og gode værktøjer til at forstå sin egen angst og tage kampen op imod den.

- Bibliotekernes lektørudtalelser

Vi kan helt klart anbefale bøgerne, som vi synes er lette at forstå, og som er skrevet med et anerkendene sprog, med forståelse for de udfordringer et barn med angst oplever.

- Foreningen for børn med angst

Medlem af Dansk Psykolog Forening