Hunde, kryb og små lukkede rum

Med kognitiv adfærdsterapi viser bogen børn og unge, hvordan de slipper af med fobierne. Der er mange værktøjer til at bekæmpe de mange fobier, der findes.


Niklas ryster ved synet af hunde. Han vil bare væk – og det skal være nu. Emma får åndenød og hovedpine, når insekterne summer om ørerne på hende. Sofie skriger og banker løs på væggene, hvis hun bliver lukket inde i et lille rum. Hun tror, hun skal dø.

Børn og unge kan havne i kløerne på mere end 500 forskellige fobier. Bogen afslører fobiernes beskidte kneb, og Niklas, Emma og Sofie viser, hvordan de særlige spørgsmål, udforskende eksperimenter og eksponering hjalp dem ud af deres fobihelvede.

Bogen er skrevet til børn og unge mellem 7 og 14 år. Ved at læse bogen sammen bliver både børn og voksne klogere på, hvad fobier er, og gennem bogens øvelser lærer I at minimere fobien trin for trin.

Køb her

[…] en fin lille bog for forældre og børn med fobier. […] Det bedste ved bogen er, at den normaliserer fobier og angst. Det er helt normalt, og man kan arbejde med det, så det forhåbentligt bliver lettere med tiden. Det bliver også meget tydeligt, at børn behøver deres forældre i arbejdet med kampen mod fobier.

- P – Psykologernes Fagmagasin

Hunde, Kryb og små lukkede rum er en overskuelig guide til at håndtere fobier. Selvom den er enkel og hurtigt læst, rummer den mange konkrete og let omsættelige redskaber til at håndtere problemet.

- Lotte Olsen, kommunikatør og translatør

Denne bog er trods sin lethed både dyb og brugbar. Jeg har haft stor glæde af at læse bogen.

- Mette Nørgård Pedersen, dagplejer, motorikvejleder

Jeg er specialpædagog i et tværfagligt team i PPR, hvor vi ofte møder børn og unge med angstproblematikker. […] Efter at have læst bogen, står det mere klart, at et ellers uoverskueligt problem omkring børn og fobier kan tackles på en overskuelig måde. Så der er ingen grund til at være bange for at gå i gang.

- Nete Fisker, Proceskonsulent og Specialpædagog

Det er to [Alt for bange for sygdom & Hunde, kryb og små lukkede rum] virkelige gode selvhjælpsbøger, skrevet i et meget positivt sprog og direkte henvendt til børnene. Øvelserne er lette at give sig i kast med og gode værktøjer til at forstå sin egen angst og tage kampen op imod den.

- Bibliotekernes lektørudtalelser

Vi kan helt klart anbefale bøgerne, som vi synes er lette at forstå, og som er skrevet med et anerkendene sprog, med forståelse for de udfordringer et barn med angst oplever.

- Foreningen for børn med angst

Medlem af Dansk Psykolog Forening