Hvorfor kan jeg ikke bare lade være?

Med kognitiv adfærdsterapi viser bogen børn og unge, hvordan de slipper af med OCD. Der er mange værktøjer til at bekæmpe tvangstanker og tvangshandlinger.


Viktor kan ikke røre ved dørhåndtag. Og han kan ikke have, at andre rører ved hans ting. Ikke engang hans bord må de røre ved. Hvis nogen strejfer hans trøje, er den helt gal. Og han bruger meget tid på at vaske hænder.

Marius har nogle særlige ritualer. Hvis han ikke gennemfører sine ritualer, er han sikker på, at nogen i familien dør af ulykker eller hjertestop.

Viktor og Marius er bare to af de mange børn, læseren møder i bogen. Alle børnene har OCD – tvangstanker og tvangshandlinger de ikke kan slippe af med. Hos alle børnene griber OCDen voldsomt forstyrrende ind i deres hverdag og præger deres humør og trivsel.

Sammen med børnene bliver vi klogere på OCDens mystiske natur. Og vi følger med gennem deres behandling og ser, hvordan de undslipper OCDens tvangshelvede.

Bogen er skrevet til børnene og de unge, men det anbefales, at de læser den sammen med en voksen.

Bogen udgives på Forlaget Frydenlund.

Køb her

Det er en fantastisk bog. Velskrevet, letforståelig, positiv og et fantastisk værktøj for børn, unge og voksne til selv at arbejde med afhjælpning af OCD-tvangstanker og -tvangshandlinger. Bogen kan være den nødvendige hjælp til at komme godt i gang med hjælp til selvhjælp

- Bibliotekernes lektørudtalelse

Det er tydeligt, at her er en forfatter, der kender sit stof. […] Arbejder du med børn med OCD, så kan du ikke undvære denne bog.

- Karakteren 12 i AKTbladet

Bogen anbefales i høj grad til forældre, der har børn med OCD og har dette tæt inde på livet, men også både lærere og pædagoger, der arbejder med børn med særlige behov, vil have stor glæde af at læse bogen. I en psykologpraksis vil bogen med dens mange eksempler på omformuleringerne af kognitiv terapi til et ‘børnesprog’ fint kunne indgå som et supplement til den kognitive behandling af børn med OCD.

- Mette Hennelund, børneneuropsykolog

Jeg er helt sikker på, at mange børn med OCD og deres forældre (og muligvis også voksne med OCD) vil have glæde af bogen, og jeg vil ikke tøve med at anbefale den til klienter med OCD.

- Majken Skølstrup, psykolog

Hvorfor kan jeg ikke bare lade være? er en yderst lærerig og anvendelig bog for pædagogisk personale, men i høj grad også for familier, der har børn med OCD. […] Det er en bog, jeg klart kan anbefale alle, der ønsker viden om OCD.

- Pia Pignot, folkeskolelærer og AKT-vejleder

Medlem af Dansk Psykolog Forening