Slip mig fri!

Med kognitiv adfærdsterapi viser bogen børn og unge, hvordan de slipper af med separationsangsten. De får værktøjer, som forældrene også kan bruge.


Oskar kan ikke sove uden sine forældre i nærheden. Han vil egentlig gerne med på koloni, sove hos kammerater eller bare aftenhygge og overnatte hos sine bedsteforældre – men han kan ikke.

Maja elsker skolen. Alligevel kommer hun ikke i skole. Allerede aftenen før begynder kroppen at føles ubehagelig, og jo tættere om morgenen hun kommer på afgangen til skolen – jo værre føles det.

Oskar og Maja er to af børnene, du møder i bogen. De er bange for, at deres forældre dør eller kommer galt afsted, når de ikke er i nærheden. De frygter også, at de selv farer vild, bliver kidnappet eller dør, når forældrene er på arbejde.

Bogen er skrevet til børn og unge mellem 7 og 14 år med separationsangst. De frygter, hvad der kan ske, når de ikke er sammen med deres forældre. Ved at læse bogen sammen med de voksne bliver børnene klogere på:

  • Separationsangstens natur
  • Hvordan separationsangsten behandles
  • Og hvordan de ved hjælp af bogens øvelser undslipper angsten

Køb her

Som psykolog er jeg rigtig glad for denne lettilgængelige og supergode bog om børn med separationsangst. I min praksis vil den helt sikkert blive flittigt anvendt og anbefalet til både forældre og fagpersoner.

- Mette Hennelund, børneneuropsykolog

Med udgangspunkt i den kognitive adfærdsterapi er bogen en lettilgængelig, anvendelsesorienteret og praktisk guide til at forstå og afhjælpe børn og unges angst og kan anbefales til alle, der ønsker at hjælpe og støtte.

- Lilian Nammour Thestrup Høj, lærer og cand.pæd.psych.

Bogen er brugbar for forældre og børn, der har adskillelsesangst tæt inde på livet, og for mig har det været en letlæst genopfriskning af en faglig stof, som jeg ikke har inde i min hverdag.

- Anne Jeggesen, psykolog

Bogen er velskrevet og afspejler viden og praksiserfaring. Børneperspektivet er tydeligt beskrevet, og det er nyt.

- Eva Rowley, psykolog og psykoanalytisk psykoterapeut

Det er en sober og redelig bog […] Bogen indeholder mange gode eksempler og forklaringer – man føler sig simpelthen bedre rustet efter at have læst bogen.

- Karakteren 12 i AKTbladet

Bogens store styrke er, at den er lettilgængelig, da den er letlæselig og omfangsmæssigt overskuelig. […] Den giver barnet og dets forældre fælles sprog og forståelse i forhold til angsten, og den viser, at der er en vej ud af angsten. Alt i alt en læseværdig bog, som jeg roligt vil anbefale til de familier, jeg møder. Mit eksemplar er faktisk allerede udlånt til en pige og hendes mor.

- Malene Foldager, psykolog, Roskilde Børne- og ungdomspsykiatri

Medlem af Dansk Psykolog Forening