Jeg er fra 1967 og uddannet på Københavns Universitet i 2000. Jeg er autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening. Autorisationen betyder, at jeg skal leve op til Dansk Psykolog Forenings regler for god opførsel.

Jeg har atten års erfaringer med psykologiske undersøgelser og behandling af børn og unge. Erfaringerne har jeg blandt andet fra Odense og Ledøje-Smørum kommune. Her har jeg vejledt forældre, lærere, pædagoger og andre faggrupper til at støtte børnene og de unge med at håndtere deres vanskeligheder.

Jeg har desuden arbejdet tolv år på et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit, hvor jeg har undersøgt og behandlet børn og unge med ADHD, autisme, depression, angst, OCD, fobier og så videre. Undervisning, vejledning og tæt samarbejde med forældre og fagfolk var en naturlig del af arbejdet.

I børne- og ungdomspsykiatrien har jeg mødt de børn og unge i Danmark, der var hårdest ramt af psykiske problemer. Nogle gange var problemerne så voldsomme, at det var nødvendigt at kombinere terapien med medicinsk behandling – ellers var der ikke mange chancer for, at de unge mennesker nogensinde ville få et normalt liv med skolegang, venner og fritidsaktiviteter.

Jeg har en kognitiv adfærdsterapeutisk efteruddannelse rettet mod børn og unge og en 1-årig metakognitiv terapeutisk uddannelse målrettet børn og voksne. Som en naturlig del af mit arbejde får jeg løbende supervision og deltager i relevante kurser.

Ved siden af det psykologiske arbejde med undersøgelser og behandling, formidler jeg viden om psykologi gennem blogindlæg på hjemmesiden, oplysningshæfter til teenagere og fagbøger til voksne og børn. Det er blevet til anmelderroste bøger om perfektionisme, OCD, separationsangst og socialfobi. I løbet af foråret 2019 udgiver jeg i samarbejde med Forlaget Frydenlund endnu to bøger – denne gang om fobier og helbredsangst hos børn og unge.

Inden jeg runder af, kan jeg afsløre, at jeg selv har været igennem en periode med voldsom stress, der sendte mig i armene på søvnløshed, depression og angst. Jeg havde ikke andet valg end at kaste håndklædet i ringen og indstille mig på en længere sygeperiode.

Er det godt eller dårligt at have været igennem en svær krise som psykolog? Jeg ser det som en styrke. Eller som skuespilleren Peter Mygind så bramfrit har udtrykt det – så har jeg fundet gaven i lorten.

Så når de unge mennesker fortæller om livet med stress, angst og depression, ved jeg, hvilket helvede de taler om. Jeg ved, hvor smertefuldt det er, når angsten buldrer og brager i hele kroppen og depressionen tømmer livet for energi og mening – for jeg har prøvet det på egen krop. Men jeg ved også, at der er en vej tilbage til det gode liv – uanset hvor sort og håbløst det virker. Det er jeg et godt eksempel på.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog