Jeg er fra 1967 og uddannet på Københavns Universitet i 2000. Jeg er autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening. Autorisation betyder, at jeg skal leve op til Dansk Psykolog Forenings regler for god opførsel.

Jeg har atten års erfaring med psykologiske undersøgelser og behandling af børn og unge. Erfaringerne har jeg blandt andet fra Odense og Ledøje-Smørum kommune. Her har jeg vejledt forældre, lærere, pædagoger og andre faggrupper til at støtte børnene og de unge med at håndtere deres vanskeligheder.

Jeg har arbejdet elleve år på et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit, hvor jeg undersøger og behandler børn og unge med ADHD, autisme, depression, angst, OCD, fobier og så videre. Undervisning, vejledning og tæt samarbejde med forældre og fagfolk er en naturlig del af arbejdet.

I børne- og ungdomspsykiatrien møder jeg de børn og unge i Danmark, der er hårdest ramt af psykiske problemer. Problemerne kan være så voldsomme, at terapien må kombineres med medicinsk behandling. Ellers er der ikke mange chancer for, at de unge mennesker nogensinde får et normalt liv med skolegang, venner og fritidsaktiviteter.

Jeg har en kognitiv adfærdsterapeutisk efteruddannelse rettet mod børn og unge og afsluttede i juni 2017 en 1-årig metakognitiv terapeutisk uddannelse målrettet børn og voksne. Du kan læse meget mere om begge behandlingsformer her på siden. Som en naturlig del af mit arbejde får jeg løbende supervision og deltager i relevante kurser.

Jeg kan afsløre, at jeg selv har været igennem en periode med voldsom stress, der skubbede mig i armene på en barsk omgang angst og depression. Når de unge mennesker beretter om livet med stress, angst og depression, ved jeg derfor, hvilket ufattelige helvede de gennemgår. Jeg har oplevet, hvor smertefuldt det er, når angsten buldrer og brager dagen lang, og depressionen tømmer livet for energi, mening og håb. Jeg kender følelsen af konstant hærgende uro, fortvivlelsen og de evige grublerier, der aldrig stopper. Jeg har sågar prøvet kræfter med en lang række medicinske bivirkninger og tvivlet et utal af gange på, om psykiaterens medicin overhovedet havde nogen gavnlig effekt. Lige så mange gange har jeg haft lyst til at gøre en ende på det hele. Heldigvis reddede medicinen, psykologforløbet og støtten fra familie og venner mig fra at gøre alvor af mine tanker. Så jeg er også et eksempel på, at der er en vej tilbage til det gode liv – uanset hvor fortvivlet, sort og håbløst det hele ser ud.

Jeg bruger gerne eksempler fra min egen historie i behandlingen, hvis der er behov for det. For nogen af de unge mennesker kan jeg være et forbillede, der giver håb og viser dem, at de ikke er alene om at have sværere psykiske udfordringer – og selvom livet virker udsigtløst, er det muligt at klare sig igennem skærene alligevel. Vi er mange, der er kommet ud i den anden ende som forbedrede udgaver af os selv.

Ved siden af det psykologiske arbejde med undersøgelser og behandling, formidler jeg viden om psykologi gennem blogindlæg på hjemmesiden, oplysningshæfter til teenagere med angst og depression og fagbøger til voksne og børn. Det er blevet til anmelderroste bøger om perfektionisme, OCD, separationsangst og socialfobi. Bøgerne er så lette at læse, at selv børn kan forstå dem. Til september udgiver jeg i samarbejde med Forlaget Frydenlund endnu to bøger – denne gang om fobier og helbredsangst hos børn og unge. Og mon ikke der dukker flere op. I hvert fald har jeg et par stykker liggende på tegnebrættet.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog