Jeg er fra 1967 og uddannet på Københavns Universitet i 2000. Jeg er autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening. Autorisationen betyder, at jeg skal leve op til Dansk Psykolog Forenings regler for god opførsel.

Jeg har atten års erfaring med psykologiske undersøgelser og behandling af børn og unge. Erfaringerne har jeg blandt andet fra Odense og Ledøje-Smørum kommune. Her har jeg vejledt forældre, lærere, pædagoger og andre faggrupper til at støtte børnene og de unge med at håndtere deres vanskeligheder.

Jeg har arbejdet tolv år på et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit, hvor jeg undersøger og behandler børn og unge med ADHD, autisme, depression, angst, OCD, fobier og så videre. Undervisning, vejledning og tæt samarbejde med forældre og fagfolk er en naturlig del af arbejdet.

I børne- og ungdomspsykiatrien møder de børn og unge i Danmark, der er hårdest ramt af psykiske problemer. Nogle gange er problemerne så voldsomme, at det er nødvendigt at kombineres terapien med medicinsk behandling. Ellers er der ikke mange chancer for, at de unge mennesker nogensinde får et normalt liv med skolegang, venner og fritidsaktiviteter.

Jeg har en kognitiv adfærdsterapeutisk efteruddannelse rettet mod børn og unge og en 1-årig metakognitiv terapeutisk uddannelse målrettet børn og voksne. Som en naturlig del af mit arbejde får jeg løbende supervision og deltager i relevante kurser.

Ved siden af det psykologiske arbejde med undersøgelser og behandling, formidler jeg viden om psykologi gennem blogindlæg på hjemmesiden, oplysningshæfter til teenagere og fagbøger til voksne og børn. Det er blevet til roste bøger om perfektionisme, OCD, separationsangst og socialfobi. Til september udgiver jeg i samarbejde med Forlaget Frydenlund endnu to bøger – denne gang om fobier og helbredsangst hos børn og unge.

Inden jeg runder af, kan jeg afsløre, at jeg selv har været igennem en periode med voldsom stress, der sendte mig i armene på en livstruende depression og invaliderende angst. Jeg havde ikke andet valg end at kaste håndklædet i ringen og indstille mig på en længerevarende sygemelding.

Er det godt eller dårligt at have været igennem en svær krise som psykolog? Jeg ser det som en styrke. Eller som skuespilleren Peter Mygind bramfrit udtrykker det – så har jeg fundet gaven i lorten.

Når de unge mennesker fortæller om livet med stress, angst og depression, så ved jeg, hvilket helvede de taler om. Jeg ved, hvor smertefuldt det er, når angsten buldrer og brager i hele kroppen og depressionen tømmer livet for energi og mening. Men jeg ved også, at der er en vej tilbage til det gode liv – uanset hvor sort og håbløst det hele virker. Det er jeg et levende eksempel på.

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog