Jeg er fra 1967 og uddannet på Københavns Universitet i 2000. Jeg er autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening. Autorisationen betyder, at jeg skal leve op til Dansk Psykolog Forenings principper for god opførsel.

Jeg har sytten års erfaring med psykologiske undersøgelser og behandling af børn og unge. Erfaringerne har jeg fra Odense og Ledøje-Smørum kommune. Her har jeg vejledt forældre, lærere, pædagoger og andre faggrupper til at støtte børnene og de unge med at håndtere deres vanskeligheder.

I de sidste ti år har jeg arbejdet fuldtid på et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit, hvor jeg undersøger og behandler børn og unge med ADHD, autisme, depression og ikke mindst angst, OCD og fobier. Undervisning og vejledning af forældre og fagfolk er en naturlig del af arbejdet.

Jeg har altid haft en særlig interesse for børn og unge med angst og OCD. Gennem årene har jeg fået stor viden om feltet, og jeg fortsætter med at lære nye behandlingsmetoder. Udover at være kognitiv adfærdsterapeutisk uddannet har jeg afsluttet en 1-årig efteruddannelse i metakognitiv terapi hos psykologhuset CEKTOS og begynder på en 2-årig metakognitiv certificeringsuddannelse i 2018. Du kan læse meget mere om metakognitiv terapi på hjemmesiden ved at følge dette link.

I børne- og ungdomspsykiatrien møder jeg de børn og unge i Danmark, der er hårdest ramt af angst og OCD. Nogen gange så voldsomt, at den terapeutiske behandling skal kombineres med medicin, hvis børnene og de unge nogensinde skal få et normalt liv med skolegang, venner og fritidsaktiviteter.

For nogle år siden havde jeg en drøm – jeg ville være fagjournalist. Jeg nåede aldrig i mål men tilbragte et års tid på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, før jeg indså, at jeg ikke skulle være journalist men bare psykolog med forfatterdrømme. Jeg fik raget masser af journalistiske værktøjer til mig, og dem bruger jeg flittigt, når jeg formidler og skriver om psykologi. Min vision er, at bøgerne skal være anvendelige og til at forstå for alle. Indtil videre er det blevet til anmelderroste bøger om perfektionisme, OCDseparationsangst og socialfobi – og flere er på vej. 

Med venlig hilsen

Jens Henrik Thomsen
Psykolog