5 geniale råd, der sikrer evig angst hos dit barn – hvis ikke barnet dør af rådene

Vær med, når der åbnes op for den store ironipose i omgangen med børns angst. Der smøres tykt på, når vi går i kødet på alle unoderne i disse 5 geniale råd

ADVARSEL – du bevæger dig nu ind i et område, hvor ironi kan forekomme. Når det er sagt, så får du lige fem hurtige skud fra skuffen med gode råd - eller en lille rap to-go-guide, der sikrer evig angst hos dit barn. God fornøjelse.

  1. Det skal gøre rigtig ondt, før det bliver rigtig godt – no pain no gain som de der muskelsvulmende steroidfyre i fitnesscentrene vralter rundt og grynter. Så bare pres dit barn helt ud over kanten – alt hvad remmer og tøj kan holde til. Jo mere gråd desto bedre er det. Det er ligesom en tur i den mentale vaskemaskine – barnet får for alvor renset ud i angsten.
  2. Kun useriøse behandlere prædiker hensyn og lytning til barnet. At prøve at forstå er bandlyst. Tro mig - det er en fælde. Du bliver bare blød og manipulerbar. Børn prøver alligevel kun at udnytte angsten til egen fordel – at undgå skole og andre røvsyge pligter som udsmidning af affaldsposer og pligtbesøg hos skindøde tante Gertrud. Så slå det døve øre til og giv barnet fingeren. Vi voksne har nemlig regnet den ud. Og husk på - snyd eller bliv snydt.
  3. Drop de der pseudohumanistiske pladderbegreber om anerkendelse og accept. Barnet prøver bare at få opmærksomhed. Jo mere opmærksomhed du giver det, desto mere opmærksomhed vil det have. Det er skruen uden ende, og der er kun én taber – og det er dig. Og samfundsøkonomien, når du ikke kommer på arbejde, fordi du skal blive hjemme hos dit angste barn.
  4. Vær grænseløs kritisk og tal ned til dit barn Det har aldrig skadet med lidt modgang – det giver hår på brystet og hård hud på sjælen. Og det får barnet brug for som en af konkurrencestatens kommende lakajer. Motto - Bubber er yt – Terminator er in.
  5. Kast dit barn ud på dybt vand med det samme. Hvis barnet er dødelig angst for små lukkede rum, så bind det, kast det ned i en kiste og begrav kisten. Når barnet ikke skriger længere, er det helbredt for klaustrofobien – eller omkommet af iltmangel. Uanset hvad, så er angsten væk. Ingen grund til at tage små forsigtige trin – det trækker bare processen i langdrag. Og det har din arbejdsgiver ikke tid til.

PS – hvis du i stedet vil hjælpe dit angste barn, vil jeg anbefale dig at tage en rundtur i de andre blogindlæg på siden

Medlem af Dansk Psykolog Forening