Panikangst

Få et gratis selvhjælpshæfte, der viser, hvordan psykologer behandler panikangst hos børn og unge med kognitiv adfærdsterapi. Hæftet er skrevet til børn

I mit mangeårige arbejde som psykolog har jeg gjort mig mange erfaringer om panikangst og behandlingen af denne type angst. De erfaringer har jeg samlet i et behandlingshæfte, som jeg bruger i forbindelse med den terapeutiske behandling af børn eller til rådgivning af forældre.

Hæftet er udformet som et selvhjælpshæfte til børn og forældre. Som der står skrevet i forordet til hæftet, så henvender det sig direkte til børnene, men det er meningen, at børn og forældre skal læse og drøfte det sammen.

Målgruppen er 8 til 13-14-årige børn. Ældre børn vil også kunne bruge det, men der er fare for, at de vil synes, at det er for barnligt. Men de kan helt sikkert lære noget af det.

Mange forældre har efterhånden anvendt hæftet sammen med deres børn. Stort set alle melder om stor lettelse – både hos forældrene og børnene. Både børn og forældre har fået et stort og anvendeligt indblik i panikangsten og mange konkrete redskaber til at håndtere angsten. Flere siger ligefrem, at de ville have ønsket, at de havde haft hæftet noget før. Så havde de undgået den megen frustration og konflikter og følelsen af overgrebsagtige tiltag, når de egentlig uden at ville det, er kommet til at presse børnene i en grad, så børnene har reageret panikagtigt med stor gråd til følge. Det har gjort rigtig ondt, men hæftet har været med til at løse op for denne destruktive fastlåsthed. God fornøjelse med læsningen.

Hæftet er gratis, og du kan downloade det her

Medlem af Dansk Psykolog Forening