Blog


Lidt inspiration til alle jer med eksamensangste unge – der er håb

Eksamensangst kan helbredes. En af de virkningsfulde metoder er kognitiv adfærdsterapi. Læs hvordan omstrukturering af tankerne og øvelse kan hjælpe.

Hej forælder – derfor skal du være med hele vejen i behandlingen

Forældre er uundværlige hjælpere i behandlingen af angst, OCD, lavt selvværd og perfektionisme hos børn og unge. Derfor skal de være med hos psykologen.

Den ultimative metakognitive intro til begynderen – og den er slet ikke så tosset

Metakognitiv terapi er en ny form for terapi i den kognitive familie. Den har vist gode behandlingsresultater ved angst, OCD, depression og stress.

Nysgerrig på et metakognitivt indspark i kampen mod socialangst? – Så følg med her

I metakognitiv terapi er det indre spejl vigtigt at få styr på, når børn og unge kæmper med socialangst. Adfærdseksperimenter er andre vigtige værktøjer.

Har dit barn helbredsangst – så står du måske over for en særlig udfordring

Børn og unge med helbredsangst kan være ret overbeviste om, at de har en fysisk sygdom. De mener, de har brug for en læge og ikke en psykolog til problemet.

Så er pædagogernes fagblad på banen med en mini-OCD-guide – tjek den ud her

I denne OCD guide får du et hurtigt overblik, en forståelse af OCD hos børn og værktøjer til, hvordan du selv kan opdage og støtte de ramte børn.

5 geniale råd, der sikrer evig angst hos dit barn – hvis ikke barnet dør af rådene

Vær med, når der åbnes op for den store ironipose i omgangen med børns angst. Der smøres tykt på, når vi går i kødet på alle unoderne i disse 5 geniale råd.

Fodring af angsten forbudt – eller er det tilladt at give efter?

Hvad sker der, hvis forældre giver efter for angsten? Ender angsten da med at vokse barnet eller den unge over hovedet og blive værre? Få et svar her.

Husker du at opmuntre dit angste barn – se hvilken betydning det har

I kognitiv adfærdsterapi er forældrenes opmuntring guld værd, når barnet er i behandling for angst, OCD, lavt selvværd eller perfektionisme.

Pædagogernes fagblad stiller skarpt på separationsangst – læs deres guide her

Separationsangst er den mest udbredte form for angst hos yngre børn. Få et hurtigt overblik over angsten i guiden her og se, hvad du selv kan gøre.

Medlem af Dansk Psykolog Forening