Blog


Hvordan slipper angste børn ud af depression med metakognitiv terapi?

Metakognitive overbevisninger og grublerier er nogle af skurkene, når angste børn er deprimeret. Heltene er detached mindfulness og opmærksomhedstræning.

7-9-13 og banke under bordet – magisk tænkning er ikke kun for børn med OCD

Metakognitive overbevisninger skaber magiske tanker hos børn og voksne. En lille øvelse viser, hvor meget de metakognitive overbevisninger betyder for os.

Lidt inspiration til alle jer med eksamensangste unge – der er håb

Eksamensangst kan helbredes. En af de virkningsfulde metoder er kognitiv adfærdsterapi. Læs hvordan omstrukturering af tankerne og øvelse kan hjælpe.

Hej forælder – derfor skal du være med hele vejen i behandlingen

Forældre er uundværlige hjælpere i behandlingen af angst, OCD, lavt selvværd og perfektionisme hos børn og unge. Derfor skal de være med hos psykologen.

Den ultimative metakognitive intro til begynderen – og den er slet ikke så tosset

Metakognitiv terapi er en ny form for terapi i den kognitive familie. Den har vist gode behandlingsresultater ved angst, OCD, depression og stress.

Nysgerrig på et metakognitivt indspark i kampen mod socialangst? – Så følg med her

I metakognitiv terapi er det indre spejl vigtigt at få styr på, når børn og unge kæmper med socialangst. Adfærdseksperimenter er andre vigtige værktøjer.

Har dit barn helbredsangst – så står du måske over for en særlig udfordring

Børn og unge med helbredsangst kan være ret overbeviste om, at de har en fysisk sygdom. De mener, de har brug for en læge og ikke en psykolog til problemet.

Så er pædagogernes fagblad på banen med en mini-OCD-guide – tjek den ud her

I denne OCD guide får du et hurtigt overblik, en forståelse af OCD hos børn og værktøjer til, hvordan du selv kan opdage og støtte de ramte børn.

5 geniale råd, der sikrer evig angst hos dit barn – hvis ikke barnet dør af rådene

Vær med, når der åbnes op for den store ironipose i omgangen med børns angst. Der smøres tykt på, når vi går i kødet på alle unoderne i disse 5 geniale råd.

Fodring af angsten forbudt – eller er det tilladt at give efter?

Hvad sker der, hvis forældre giver efter for angsten? Ender angsten da med at vokse barnet eller den unge over hovedet og blive værre? Få et svar her.

Medlem af Dansk Psykolog Forening