Blog


Husker du at opmuntre dit angste barn – se hvilken betydning det har

I kognitiv adfærdsterapi er forældrenes opmuntring guld værd, når barnet er i behandling for angst, OCD, lavt selvværd eller perfektionisme.

Pædagogernes fagblad stiller skarpt på separationsangst – læs deres guide her

Separationsangst er den mest udbredte form for angst hos yngre børn. Få et hurtigt overblik over angsten i guiden her og se, hvad du selv kan gøre.

Fra angstkuet knægt til frisk forskerfyr – eksperimenter sparker angstrøv

Adfærdseksperimenter i kognitiv adfærdsterapi er et vigtigt element i behandlingen af angst, OCD, lavt selvværd og perfektionisme hos børn og unge.

Vi går i krig mod angsten – nysgerrige spørgsmål er vores våben

Sokratisk dialog også kaldet forskerspørgsmål eller detektivtænkning er et normalt værktøj i kognitiv adfærdsterapi i behandlingen af angst, OCD etc.

12 gode fif, når dit barn har angst

Læs her, hvordan du undgår at overbeskytte dit angste barn, hvordan du bliver en god rollemodel eller, hvad eksternalisering er for en hjælpsom størrelse.

Eksponering – når barnet skal se frygten i øjnene

I kognitiv adfærdsterapi er eksponering et vigtigt element i behandlingen af angst, OCD, lavt selvværd og perfektionisme hos børn og unge.

Dyk med ned i den metakognitive værktøjskasse

Metakognitiv terapi er en ny form for terapi. Få de vigtige værktøjer. Detached mindfulness, tigerøvelsen, opmærksomhedstræning, associationsøvelsen etc.

Hvem er skurkene bag helbredsangst – metakognitiv terapi har svaret

I behandlingen af helbredsangst skal årsagen findes i de metakognitive overbevisninger. Det mener opfinderen af metakognitiv terapi Adrian Wells.

Lad tankerne være og bliv angstfri med metakognitiv terapi

Få et uvurderligt indblik i nyeste medlem af den kognitive familie. Metakognitiv terapi har vist lovende resultater i behandlingen af angst, OCD etc.

Jeg boller min bedstemor – OCD-tanker er helt normale

OCD tanker er meget normale. De ender som tvangstanker, når børn og unge bliver bange for dem og prøver at undertrykke dem. Så hænger tankerne fast.

Medlem af Dansk Psykolog Forening